امروز داشتم این پست شایان رو میخوندم.کمی غمگین و کمی خشمگین شدم!
"
فکر می کنم این پست را با یک پرسش شروع کنم بهتر باشد. تا امروز دقت کرده اید که در بخش فارسی ویکی پدیا مقاله ای در مورد بلاگر منتشر شده اما در مورد بلاگفا هیچ مطلبی انتشار پیدا نکرده است؟ و یا شرکت همکاران سیستم در بخش فارسی ویکی صفحه ای ندارد ولی درباره مایکروسافت یک صفحه کامل مطلب منتشر شده است؟
امروز وقتی دیدم برای چندمین بار مطلب مربوط به OLC در ویکی پدیا، ویرایش شده و یا مثلا برای آن نوشته اند که منبع ندارد و درست نیست، و یا یک روز می نویسند تبلیغاتی است، تصمیم گرفتم دیگر حساسیتی در ویکی پدیا به خرج ندهم. خلاصه هر چیزی وقتی در ایران وارد می شود دچار مشکلات فراوانی خواهد شد و معمولا نباید دنبال دانش و تکنولوژی هایی رفت که به قولی ایرانیزه شده اند.
به نظر من افرادی که عموما در ویکی پدیا می نویسند یا کاسه داغ تر از آش شده اند و یا اصلا معنای دانشنامه عمومی را نمی دانند. من شخصا یک روز برای بلاگفا یک مطلب نوشتم، یک معرفی ساده، چون برای بلاگفا در هیچ صورت نمی شود یک متن تبلیغاتی و بازرگانی نوشت. اما در کمتر از چند ساعت حذف شد و برای من نوشته بودند ویکی پدیا بانک اطلاعاتی شرکت ها نیست؟
اگر نیست در زبان های دیگر و مخصوصا زبان انگلیسی، مشخصات شرکت های کوچک و بزرگ چه می کنند؟؟؟"
بله ویکیپدیا بانک اطلاعات شرکتها نیست.ویکیپدیا قوانین سفت و سختی در مقابل ایجاد مقاله برای شرکت های ناشناس داره.البته بحث سیستمهایی مثل بلاگفا جدا هستند.سازمانهای مثل بلاگفا اونقدر مشهور هستند که قوانین سفت و سخت ما را رد کنند.
فکر میکنم حرفهای ها الان بالاترین رو میشناسند.این نظرخواهی برای حذف بالاترین رو بخونید..
ما به قوانینمون پایبند هستم.چون همه ی قوانین را کسایی نوشتند که تجربه دانشنامه نویسیشون به مراتب از من و شما بیشتره !
خیلیها حتی یکبار حوصله نمیکنند قوانین رو بخونند.
مثلا اینجا :
یک شرکت، موسسهٔ حقوقى، سازمان، تیم، گروه، دین، محصول و یا خدمت زمانی سرشناس محسوب میشود که مورد پوشش [۱] منابع ثانویهٔ قابل اتکا قرار گرفته باشد. این منابع باید معتبر باشند و به موضوع مورد بحث وابسته نباشند[۲]. عمق پوشش موضوع توسط منبع باید مد نظر قرار بگیرد. اگر عمق پوشش قابل توجه نیست میبایست چندین منبع غیروابسته برای اثبات سرشناسی به کار رود. پوششهای جزیی و یا فرعی یک موضوع توسط منابع ثانویه برای اثبات سرشناسی کافی نیست. زمانی که سرشناسی اثبات شد منابع اولیه هم ممکن است برای افزودن به محتوا مورد استفاده قرار بگیرد.
«منابع ثانویه» در این معیارها میتواند شامل تمامی منابع چاپ شده در تمامی اشکال اعم از (برای مثال) مقالات روزنامهها، کتب، برنامههای مستند تلویزیونی و گزارشهای چاپ شدهٔ سازمانهای مراقبت از مصرف کنندگان باشد ولی شامل موارد زیر نمیشود:
خیلی ها فکر میکنند هر شرکتی کوچکی رو زدند ازطریق ویکیپدیا میتونند به عنوان جایی برای معرفی شرکتشون استفاده کنند.
در مورد شرکتهای آنلاین هم اینجا رو بخونید
Keeping in mind that all articles must conform with our policy on verifiability to reliable sources, and that primary sources alone are not sufficient to establish notability, web-specific content[3] is deemed notable based on meeting any one of the following criteria.
دوباره میگم دانشنامه نویسی خیلی سخت نیست . اما مطمئنا از وبلاگ نوشتن خیلی سختتره .
در مورد کسایی که هم از ویکی دلزده میشند مهم ترین دلیل توجه زیاد ما به کپی رایت هست.
اگر هر کسه دیگری هم سوال دیگری داشت.همینجا بپرسه.
دوستدار مردتنها
by: mohsen in 9/25/2008 01:09:00 AM
| link
Thursday, September 25, 2008